Zin in kerst

Inmiddels gaat Fedde alweer twee weken naar de basisschool, is de hittegolf verleden tijd en wordt het steeds wat eerder donker. Wij zitten hier al helemaal in het dagelijkste schoolritme. Binnenkort start ik als gastouder aan huis en hier kijk ik erg naar uit. Het zomer en vakantiegevoel is dan ook al verdwenen. Normaal gesproken geniet ik erg van alle vier de seizoenen. Door alles om de Corona maatregelen heen was het dit jaar niet een geweldig jaar. Hopelijk valt er de laatste maanden van het jaar nog iets moois van te maken. Ik heb de hoop op een mooie nazomer en zonnige herfst. De komende maanden ben ik van plan om een paar keer een leuke boswandeling te kunnen maken met mijn vriend en kinderen. Yenthe heeft net nieuwe regenlaarzen gekregen, die is er dus al helemaal klaar voor. De herfst is het seizoen om lekker te gaan bakken, lezen, series te kijken en spelletjes te kunnen spelen. Maar er is een ding waar ik nog meer zin in heb en dat is kerst (of eigenlijk gewoon de hele decembermaand). Helaas nog even geduld, het duurt nog maar 116 dagen 🙂

Vrijdag brachten wij Fedde naar school en kwamen wij terug als verzopen katjes. Eerst lekker opwarmen met een kopje thee en een koekje. Yenthe droeg die dag haar nieuwe jurkje van Takko, ik vind dat hertje zo schattig.

Na een beetje te zijn opgedroogd, speel ik samen met Yenthe op de grond. Dit vind ze altijd reuze gezellig. Voorheen leek het mij best wel moeilijk, Fedde wegbrengen naar school en hem echt moeten loslaten. Gelukkig gaat het hartstikke goed, hij was er echt aan toe. En het is wel erg fijn om nu wat 1 op 1 tijd met Yenthe te hebben.

Aan het einde van de ochtend gaat Yenthe naar bed voor een middagdutje. Ik pak even een momentje voor mijzelf en lees een oude Flow op de bank. Dit is een kerstnummer en ook meteen de reden waarom ik spontaan zin heb gekregen in de decembermaand.

Voor ik het weet is het tijd om Fedde uit school te halen. De ochtend is weer voorbij gevlogen. De eerste twee weken was ik tijdens het brengen en halen erg vroeg. Wanneer het straks allemaal niet meer zo ‘nieuw’ is, zal er ook vast een tijd komen wanneer wij ons moeten haasten om niet te laat te komen.

Popcorn om het weekend in te luiden, echt een favoriet van Fedde momenteel. De rest van de dag zijn wij allemaal wat moe en hangen wij wat op de bank. Die avond duik ik dus lekker vroeg mijn bed in.

Zaterdag

Zaterdag is een redelijk productieve dag! Wij hebben weer boodschappen voor de komende week gehaald, zijn naar de bibliotheek geweest en bezochten hierna het winkelcentrum hier in de buurt om nieuwe schoenen voor Yenthe en een broodtrommel voor Fedde te halen. Die van hem zat vrijdagmiddag stuk in de tas, tot groot verdriet van Fedde. Hij was snel getroost met de belofte dat hij de eerstvolgende dag een nieuwe uit mag zoeken.

Zondag

Op zondagochtend komen mijn ouders meestal op visite. De laatste tijd bakken wij meestal iets lekkers voor bij de koffie en Fedde helpt mij er altijd bij. Fedde wilde alvast de bakmix openmaken, maar hij liet het zakje per ongeluk vallen waardoor alle bakmix op de grond viel. Gelukkig stond er nog een mix voor koekjes in de kast.

Bij Action kocht ik twee stempelsetjes voor Fedde en Yenthe. De letters zijn erg leuk om spelenderwijs het alfabet te leren.

Wij speelden Fedde zijn favoriete spel, Kroko Loko is echt een aanrader voor als je een peuter of kleuter in huis hebt.

Na een spelletje met Fedde neem ik ook even een momentje voor Yenthe. Klein knuffelkontje!

Wie mij via Instagram volgt heeft dit vast al meegekregen. Binnenkort komt VTech met nieuwe Toet Toet auto´s van Cory Carson, deze heb ik gewonnen. Een groot succes, beide kinderen vinden deze auto´s geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s