Doel van deze maand: Minder internetten

Momenteel volg ik veel website`s en blogs die informatie delen over groener leven en langzaam leven. Dit zijn onderwerpen die mij erg aanspreken. Veel dingen zijn algemeen bekend, zo is vliegen bijvoorbeeld erg slecht voor het milieu. Net zoals iedere maand nieuwe spullen kopen en dagelijks vlees eten. Toen ik laatst las dat internetten eigenlijk nog vervuilender is dan vliegen, schrok ik toch wel een beetje. Stom, want het was gewoon iets waar ik nog nooit bij had stilgestaan. Zo stoot een simpele zoekopdracht via Google al Co2 uit. Niet veel, maar wanneer je bedenkt dat wij wereldwijd met 3,4 miljard internetgebruiker zijn en de wereldbevolking de komende jaren nog flink toe zal nemen, vind ik dit vrij schokkend! Zo komt het dat data centers nog boven de vliegmaatschappijen staan op de lijst van meest vervuilende dingen. Een extra motivatie is dat ik meer van mijn dagen wil genieten. Internetten is een leuk tijdverdrijf, maar meestal is het vrij hersenloos. Ik wil dingen doen waar ik echt van geniet.

Allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar hoe ga ik dit precies aanpakken? Dat lees je hieronder:

Online shoppen
Dit vind ik heel erg leuk om te doen. Ik bezoek regelmatig een aantal van mijn favoriete webshops om te kijken of de collecties alweer zijn aangevuld, ook op momenten dat ik eigenlijk niets nodig heb. Dat gaan we dus niet meer doen! Althans ik ga het proberen. Er gaat namelijk niets boven een dagje winkelen. Als wij bijvoorbeeld aan het einde van de zomer/begin van de herfst een nieuwe winterjas voor Yenthe nodig hebben, gaan wij een gezellig middagje naar Groningen.

Minderen met internetten
Op momenten dat ik even moet wachten of wanneer het avond is, pak ik al snel mijn telefoon erbij. Eigenlijk helemaal niet nodig, er zijn namelijk zat andere dingen die ik op dat moment kan doen. Een gezellig gesprekje aanknopen met je buurvrouw bijvoorbeeld of het lezen van een boek/ tijdschrift, een spelletje spelen of een wandeling maken.

Minder streamen via Netflix
De televisie staat hier meerdere uren per dag aan. Wij volgen zelf een aantal serie`s, maar Fedde en Yenthe vinden het ook leuk om tv te kijken. Aan het einde van de dag hebben ze vaak een inkak moment en zetten wij de tv even aan. De volgende keer zal ik proberen om een spelletje met ze te gaan spelen of een boek te gaan lezen. Veel gezelliger dan tv kijken!

Kritischer internetten
Doelloos scrollen en doorklikken doet iedereen wel, ik ben daar ook schuldig aan. Vanaf nu ga ik alleen maar vlogs en blogs volgen van personen die mij echt boeien, inspireren of vermaken. Zo heb ik een haat liefde verhouding met Instagram. Ik zat er zelfs een tijdje aan te denken om Instagram te gaan verwijderen. Uiteindelijk ga ik daar spijt van krijgen. Zelf gebruik ik het eigenlijk alleen om mijn blogs te delen, maar ik ga binnenkort wel eens kritisch kijken naar het lijstje mensen dat ik volg via Instagram.

Opruimen
De laatste is een hele belangrijke! Al die foto`s van mij staan ergens opgeslagen. Ook foto`s waar ik allang niets meer mee doe, ik moet ze nodig verwijderen! Net zoals profielen waar ik allang geen gebruik meer van maak. Binnenkort zal ik er even voor zitten en mij afmelden van alle nieuwsbrieven. Van alle mooie foto`s die nog in de cloud staan opgeslagen wil ik een fotoboek maken, hierna kunnen ze verwijderd worden. Op deze manier hou ik het voor mijzelf ook nog eens veel overzichtelijker.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s